Τρώμε υγιεινά για να Ζούμε υγιεινά

H επιστήμη της διατροφής, τονίζει τη σημασία μιας ισορροπημένης και ποικίλης διατροφής, για την προώθηση της συνολικής υγείας και ευεξίας. Η υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει τη λήψη διατροφικών επιλογών που παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε κατάλληλες ποσότητες για την υποστήριξη των λειτουργιών του σώματος και τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας. Μια θρεπτική διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη διαχείριση χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και ορισμένοι τύποι καρκίνου. Ένα σταθερό ενεργειακό ισοζύγιο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Τα σωστά θρεπτικά συστατικά προάγουν την παραγωγή ενέργειας, την πνευματική εγρήγορση, τη συνολική ζωτικότητα και διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην υποστήριξη ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας τον οργανισμό να αμυνθεί από λοιμώξεις και ασθένειες.



Πανδώρα Πορφυριάδη  Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Βιογραφικό

Η Πανδώρα είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Canterbury Christ Church University.

Μετά τις σπουδές της, ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου απέκτησε εμπειρία στην κλινική διατροφή, καθώς και σε ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στο Ελληνικό.

Στις συνεδρίες της, παρέχει εξατομικευμένη διαιτολογική υποστήριξη για διατροφικά ζητήματα και μέσω της διατροφικής εκπαίδευσης, παρέχει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για υγιεινές επιλογές τροφίμων με στόχο μία βιώσιμη και μακροπρόθεσμη αλλαγή.